kampung sawah best ke??

salam..
aku terperasan dekat chatbox aku ada orang tanya pasal kampung yg buat filem cun..actually, kampung sebelah..nama kampung tu kampung jerlun, umah aku kampung kelompang..tapi masa buat filem tu memang meriah laa..ramai sangat mak cik-mak cik yg dok ulang alik p tengok shooting filem tu..memang dari awal tau nama filem cun, tapi pelik la sebab kerbau pun abeh kena make up..mula2 tak tau la apa kaitan kerbau tu..bila tengok filem cun ni baru tau..hehehe

bagi aku, biasa je..dah dok tengok selalu..tapi bagi orang2 bandar, maybe cantik la kot..huhu..dah, sapa yg berkenan tu, boleh la ikot aku balik umah..boleh jalan2 kat sawah padi..meh nak tunjuk gambar sikit..ni depan rumah aku..


kadang2 aku sendiri pun terpesona dengan padi ni..

ni Bernas Jerlun..dekat sangat dengan umah, memang nampak laa

ni Gunung Keriang..dalam filem cun, depa bagi nama Bukit Manis


sungai yg mak aku selalu memancing..

ni mangga mak aku..kalau balik, buat kerabu, cicah garam belacan

ni kebun mangga mak n ayah aku laa

ni kebun pisang mak ayah aku,.tapi selalu ja pisang kena curi.. ala..budak2 kampung bukannya semua baik pun..

bila padi semua dimakan mesin padi..haha

actually bukan org bandar ja, my niece sendiri pun jakun jugak..hahaha

mehla buat pre wedding ke depan umah aku..haha


tak tau la pulak ramai yg berminat dengan sawah padi.. InsyaAllah, balik nanti aku amek gambar banyak2 pasal sawah padi ni..hahaha
dah p kedah, jangan lupa singgah muzium padi, anda pasti tak rugi punyalah!!

3 masalah murid:

ain nadzirah

bestnya suasana kampung. lebih2 lagi bila dekat dgn sawah..waaahhh!!! syok nyee!

Siti Azlin Iris

weh,nt hg kwin tme padi tgh menghijau la..blh aku amik gmbr puas2 kt area rumah hang..haha

rose lyza

ain nadzirah: best..tapi dah dari kecik rasa, so xda pe la sgt..hehe

alin: bereh..nnt aku adjust time padi mghijau..hahaha