cantik bukan hanya pada wajah...

salam semua..menyempat lagi update blog kat sekolah..hahaha..tak pe, hari ni kelas lewat..
mm..hari ni nak cakap pasal cantik..semua org cantik..tak ada sorang pun yg Allah jadikan tu tak cantik..

kadang2 kita selalu cakap..
"ee..tak cantik langsung minah ni..buruk gler dia pakai tu, koya lawa laa, apa benda tah lagi..bla3.."

kadang2 kita cakap macam ni pulak..
"lawa gler r minah ni..slim, cun, muka licin jer n bla3"

TAPI KITA LUPA YANG.....SEMUA ORANG ADA KELEBIHAN MASING2..

kadang2 tak elok di mata kita tapi elok di mata orang lain....
kadang2 elok di mata kita tapi tak elok di mata orang lain....

Allah tahu apa yang Dia ciptakan, tak payah laa kita memandai nak cakap itu ini..semua orang tak sama.... kalau sama??bosan laa...tengok sama je semua..tak da lain langsung...kan3??

n satu lagi aku nak cakap, ni agak sensetif laa jugak..kadang2 kita tengok awek ni pakai memang sangat menutup aurat, baik la kan..tapi kita jangan lupa..pakaian tak dapat nak menentukan iman orang tu...(jangan marah laa wei, aku tau tak semua macam ni, jarang2 je jadi..tapi ada)
aku cakap atas pengalaman aku...aku terkejut bila tau awek ni tak la sebaik yang aku sangkakan..dia menjaga aurat..tap bab2 lain tak jaga..percakapan, hal dengan pak we dia..*pak we tok sah cter la kan..hahaha..(ni kawan aku jugak laa..tapi lama dah tak contact..*but aku still tahu)

so, aku nak pesan kat LELAKI-LELAKI YANG NAK CARI ISTERI...

TOLONG JANGAN TENGOK PEREMPUAN PADA RUPA PARAS SAHAJA...N JANGAN PERCAYA BILA SEKALI TENGOK..HATI ORANG KITA TAK TAHU...


aku pun bukan orang yg baik sangat..aku pun banyak benda yang tak betul, banyak lagi yang perlu diperbaiki..kalau nak dibandingkan aku dengan En. Badtz, memang aku laa yang paling terok sekali..aku memang respect cara dia..Insyaallah..kalau betul dia jodoh aku, dia memang yang terbaik laa bro..hahaha*En. Badtz sila jangan perasan okeh..minta maaf atas KEDEGILANKU SELAMA INI..hahaha

TAPI AKU BUKAN DAN TAK NAK JADI SEORANG YG HIPOKRIT..*kalau ada sebelum2 ni, aku minta maaf...ok???

sebab aku tak nak cakap je pandai, tapi aku sendiri yang buat...banyak jugak member2 dok mengutuk aku..aku tau..tapi yang bestnya, apa yang dia kutuk tu, dia sendiri buat??apa cerita?? Tuhan balas kejap jer kan...

JADI, AKU MENYERU MARILAH KITA BERSAMA-SAMA JADI ORANG YG BAIK..BETULKAN SALAH SILAP MASING2..JANGAN PANDAI CAKAP KAT ORANG, TAPI DIRI SENDIRI YANG BUAT...*ceramah ni disampaikan oleh..............(sila isi tempat kosong dengan jawapan yg betul) hahahaha

ini sekadar peringatan..untuk diri sendiri, dan untuk orang lain...tak da niat nak salahkan sapa2..


ni kak aku..cantik! kahwin umur 16 lagi..alhamdulilah, bahagia sampai sekarang..
ni kakak aku..cantik jugak..pregnant ke tak ke, berat dia 45kg jer..dia selalu nak isi aku..hahaha (dia kahwin umur 18, tapi yg pasti aku yg paling lewat, huwaaaa)

ni my sister in law..cantik! bercinta dengan abg aku lama kot...

ni kak aku yg suka gelak..cantik! kawin dari umur 15 lagi..bahagia, anak 4 org..hamek kau!!

ni mak aku..cantik mak aku..kalau tak, tak kan la ayah aku boleh bertahan dengan mak aku 45 tahun!!*aku lg berat dr mak aku..tetiba..haha

SO, SEMUA ORANG CANTIK!!! BERBANGGALAH MENJADI DIRI SENDIRI..

chow!!

8 masalah murid:

Siti Azlin Iris

sy cantik
ngehehehe
;-p

rose lyza

yup..hg cantik mcm doremon..ahaks!!

wani

fewwiitt..
waaah semua cntik2 la..
patut la ros pun cntik..
=)

Siti Azlin Iris

xpela..
ciptaan tuhan perlu disyukuri..;-)

rose lyza

tau xpa..xda sorang pun yg buruk..bersyukur laa okeh...

rose lyza

wani..alaa..family wani pun cantik2 tau!!

nang masitoh

cantik actually subjektif. depends on how people describe it. yg pnting aku sokong ayat ang tu, lelaki jgn pandang luaran ja, xsemestinya free hair tu jahat & xsemestinya btudung tu baik, jgn jd stereotype. yg pnting, kenal luar dalam..baru tau sapa diri kta sbnarnya..sowi cikgu, pnjang plak aku ceramah kt sni. peace! :)

rose lyza

haha..cayala nang!!