gemuk ke tak? kira laa

salam..
hi everyone, 2, 3, 4.....

seriously tak ada idea nak post entry apa..mungkin korang dah tau cara ni..tapi bagi yg belum tahu, boleh check it out ok..haha

actually aku nak tanya..berat korang sesuai tak dengan tinggi korang? ideal sangat ke berat korang tu? huh..even aku ni tak gemuk pun, meh la aku kongsikan jugak..

ce try check..
 
Ukur berat badan korang dalam kilogram (kg) dan tinggi dalam meter (m):

BMI =
berat(kg)
------------------------------
tinggi(m) x tinggi(m)

tengok la sendiri..
KategoriJulat BMI
Kurang berat keterlaluankurang drpd 15
Kurang beratdrpd 15 ke 18.5
Normaldrpd 18.5 ke 25
Berat berlebihandrpd 25 ke 30
Obesiti / kegemukanlebih drpd 30



aku yang tak gemuk

dia yang kurus kering
 nak turunkan 5-6kg tapi makan 5-6 kali sehari..dem!

3 masalah murid:

nang masitoh

weii, sport shoes sbijik mcm aku pnya, tp aku silver cmpur pink,haha

rose lyza

hak3..oasics jugak ek?? hehe..aku punya dh lama..

nang masitoh

bkn aosics, asics..aku da pkai dri 2008 lg, hehe